Effortless pain relief

Neural Reset Therapy

Neural Reset Therap® of NRT verwijdert pijn in spieren, pezen, botvlies en littekens op een pijnloze en ongebruikelijke en zeer snelle wijze. Spieren worden aangestuurd door het zenuwsysteem. Een juiste toepassing van NRT reset het zenuwstelsel en reset dan meteen de spier(en) waar we op werken. 

 

Voordelen:
-Met de opvallend zachte resets verdwijnen knopen, stramme
  spieren en de pijn
– De reset gebeurt binnen 5 tot 30 seconden!
– Gewrichtsmobiliteit, houding en kracht verbetert
– Het verschil merkt u ook direct.
– NRT is geen energetische methode maar gebaseerd op gefundeerde
  fysiologische en neurologische principes. 
– We gebruiken geen naalden, massage, of olie en kan zelfs ook met
   dunne kleding aan uitgevoerd worden.

 

Na afloop van puur een NRT behandeling (een aantal behandelaars combineert het met overige therapiëen en kunnen andere effecten geven) voelt u zich wat moe maar wel ontspannen. Er kan in de dagen erna een wat beurs gevoel ontstaan maar dat is een goed teken, het lichaam is aan het herstellen.

NRT trainingen & behandelingen

Wanneer je NRT therapeut wordt kun je veel sneller en pijnloos behandelen
of laat je pijnklachten behandelen door NRT Nederland.

NRT (Neural Reset Therapy)

NRT is nog zeer nieuw in Nederland. Lawrence Woods, de grondlegger van NRT introduceerde NRT in Amerika. In 2017 kwam Yvette Groenewegen er voor het eerst mee in aaraking en besloot het in 2019 te introduceren in Nederland. Zij is een van de 10 instructeurs wereldwijd. Vele mensen vragen zich af waarom het nog niet zo bekend is. Daar werken we aan! Yvette Groenewegen/NRT Nederland traint therapeuten nationaal en internationaal. Wilt u zich inschrijven voor een NRT training NRT training, meldt u zich dan aan via door hier te klikken. 
Ook kunt u een afspraak aanvragen via het contactformulier

Hoe werkt NRT?

Tijdens een behandeling vragen we u om sowieso heel zacht te werken, harder werken geeft geen beter resultaat. We zullen u (bijna altijd in rugligging) vragen een bepaalde spierbeweging te maken. Wij bewegen de spier naar een andere richting en ‘overladen’ het met extra stimuleringen (bv met een reflexhamertje) Hierdoor krijgt het zenuwstelsel een vorm van ‘overload’ en het zenuwstelsel zorgt dan wonderbaarlijk genoeg zelf voor een reset en de spier is dan pijnvrij of u voelt een grote verbetering. Tevens kunnen we, wanneer een rechterarm pijn doet, de linkerarm behandelen en daarmee de pijn in de rechterarm weghalen volgens een soort tweelingreset principe. 

De ontdekking dat het lichaam zo’n bijzondere reactie kan produceren bestaat al 100 jaar, maar het vergt een geniaal persoon als Lawrence Woods om dit door te ontwikkelen naar hoe vandaag de dag Neural Reset Therapy op fenomenale wijze wordt toegepast. Voor de kenners heeft het te maken met zowel De Wet van Reciproke Inhibitie als De Wet van Symmetrie.

NRT trainingen

Upper Body

Tijdens deze groepstraining richten we ons op de spieren vanaf T12 (12e rib) tot aan de Temporalis.

Lower Body

Tijdens deze groepstraining richting we ons op de spieren vanaf T12 (12e rib) tot aan de kuit en enkel.

Masterclass (privétraining)

Alle persoonlijke aandacht! Intensieve 2 daagse training. Data in overleg. Kies Upper of Lower Body om mee te beginnen en of het voor 1 of 2 personen is.

NRT werkt erg goed
"Ik wil heel graag de training aanbevelen, je krijgt alle aandacht in de les, duidelijk verhaal, snel te gebruiken, geen moment van verveling, maar vergeet niet te gaan trainen/oefenen. Afgelopen weekend een inhaaltraining gedaan wegens corona…vandaag bij 3 klanten uitgeprobeerd en gelijk verbluffend resultaat waardoor ze meteen door konden. Ik heb al veel gedaan maar met NRT de meeste en snelste resultaten. Geen abrakadabra, de klant voelt of test iets, ik doe de reset en de klant kan het zelf ervaren en het resultaat voelen…. echt verbluffend.”

- Annamarie van straten
Ongelofelijk hoe snel en effectief NRT werkt.
"Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Als je veel met spieren werkt, is het zeker aan te bevelen, en een fantastische uitbreiding, en je krijgt les van een zeer vakkundig en een ongelooflijk mooi mens Yvette, ze barst van het enthousiasme."

- Koen P
Fantastische aanpak
"Vorige week de opleiding NRT gedaan. Wat een fantastische aanpak met verbluffende resultaten. In 1 korte behandeling los je chronische klachten op. De opleiding is strak en professioneel georganiseerd. 2 dagen intensief aan de slag en met voldoende praktijk voorbeelden en oefeningen. Ik was de dag daarna in staat om de 1e mensen van hun chronische pijnklachten af te helpen."

- Niels Spelbos
Een aanrader!
"Ik wist niet helemaal wat ik kon verwachten. De training was prima te volgen, en ook heel gaaf om het nu zelf te gaan doen, de trainster Yvette is een super lieve kundige dame. Ze staat altijd klaar om te helpen met vragen. Kortom een aanrader om de cursus te doen als je mensen snel van hun pijn af wil helpen!"

- Jacqueline Van Der Eerden
Een hele bijzondere ervaring
"Vandaag voor het eerst een NRT behandeling gehad van 1,5 uur bij Yvette. Een hele bijzondere ervaring. Totaal pijnloos, maar zo effectief! Waar mijn spieren hard en strak aanvoelde, waren het net elastiekjes na de behandeling. Ook is Yvette geduldig, lief en kalm waardoor je goed kan ontspannen."

- Kimberly Olieberg
Volledig van mijn rugpijn af!
"Na 4 maanden rugpijn te hebben gehad en talloze therapeuten te hebben gezien, was Yvette de enige persoon die me volledig van mijn rugpijn af hielp. Ik raad haar ten zeerste aan. Ik had een NRT Full Body Reset!"

- Viviana Colijn
Als sneeuw voor de zon verdwenen de klachten!
"Na een lange periode van rugklachten waarbij ik via manueel therapeuten en chiropractie uiteindelijk via de huisarts op pijnstillers aangewezen was ben ik op aanraden van mijn zus bij Yvette uitgekomen. Omdat mijn klacht inmiddels ernstige vormen had aangenomen (ik kon de trap niet meer op en de auto niet meer in) is er een plaatsje vrijgekomen en wat ben ik blij dat dat kon! Yvette heeft vrij nauwkeurig bepaald waar mijn klachten door veroorzaakt werden en direct na de behandeling (1,5 uur) was ik in eerste instantie bijna helemaal mobiel met mijn rug. De pijn was grotendeels weg en ik kon weer normaal in de auto stappen. ''s Avonds heb ik nog even door een misstap mijn rug lelijk bezeerd maar de dag erna verdwenen mijn klachten als sneeuw voor de zon. Ik kan weer zonder pijnstillers en nu 2 dagen later ga ik staan en zitten alsof er niets aan de hand is. Het is een wonderbaarlijke methode van spieren resetten die ik iedereen zal aanbevelen!"

- Jacques Quipère
Wauw!
"Wauw is het enige wat ik elke keer zei. Nu 3 dagen later nog steeds verbaasd over wat deze nieuwe techniek met mijn eeuwige spanning in mijn nek en rug heeft gedaan! Echt aan aanrader, sneller en pijnloos dan vele andere technieken die ik heb geprobeerd.

- Naomy Papilaya
Vorige slide
Volgende slide

Tijdens de NRT behandeling ‘reset’ de therapeut uw spier.

In uw lichaam zitten speciale zenuwbundels, genaamd mechanoreceptoren. Deze receptoren reageren bijvoorbeeld op druk, snelheid, trillingen, stretch en andere stimuleringen.

 

Tijdens NRT activeert de therapeut gedurende een korte tijd de mechanoreceptoren van deze spier of door de spier in een bepaalde stand te houden of deze in een bepaalde richting te bewegen. De receptoren sturen deze boodschap naar het centrale zenuwstelsel, die de spier zal ‘resetten’ tot een normale optimale neurologische tonus. Door deze ‘reset’ zal de pijn in een stramme of pijnlijke spier vaak binnen tientallen seconden aanzienlijk verminderen of verdwijnen.

NRT behandelingen

Voor verschillende pijnklachten in spieren, pezen, littekens, botvlies, neem contact met ons op via het contactformulier. We streven ernaar om binnen 48 uur contact met u op te nemen. 

NRT Behandeling

60 minuten – €110