hoe werkt nrt

De Basis van NRT

NRT is afgeleid van het werk van twee vooruitstrevende wetenschappers, Sherrington en Pflüger. Ongeveer 100 jaar geleden onderzochten zij het centrale zenuwstelsel en hieruit zijn twee wetten uitgekomen. De wet van:

Reciprocal Inhibition en Symmetry

NRT is een praktische, snelle en betrouwbare manier om deze twee fysologische wetten toe te passen in deze geavanceerde vorm van manuele therapie.

Hoe werkt het?

In uw lichaam zitten speciale zenuwbundels, genaamd mechanoreceptoren. Deze receptoren reageren bijvoorbeeld op druk, snelheid, trillingen, stretch en andere stimuleringen.

Tijdens NRT activeert de therapeut gedurende een korte tijd de receptoren van deze spier. Of door de spier in een bepaalde stand te houden of deze in een bepaalde richting te bewegen. De receptoren sturen deze boodschap naar het centrale zenuwstelsel, die de spier zal ‘resetten’ tot een normale optimale neurologische tonus.Door deze ‘reset’ zal de pijn in een stramme of pijnlijke spier vaak binnen tientallen seconden aanzienlijk verminderen of verdwijnen.

Medische uitleg

Wanneer spieren worden gereset dan heeft dat niet alleen effect op de grotere spieren maar ook de kleine spieren die in het bloed en lymfevatenstelsel zitten. Dit opent de microcirculatie. Zodra de zenuwen genoeg zuurstof en voedingsstoffen krijgen en hun afvalstoffen vanuit het metabolisme kunnen uitscheiden kunnen de zenuwen neurotransmitters produceren. En de neurotransmitter zijn in staat signalen door te geven. Dit is waarom een eenmalige NRT behandeling een verlengend verjongend effect op het weefsel heeft. Om een nog beter resultaat te verkrijgen zou het beter zijn om meerdere NRT sessies te doen.

Scroll naar top